søndag 17. februar 2013

Karneval, Bosa, Jobb, Valenting og Fritid

Nå er nok en uke gått, en uke med utrolig mye leven og moro.

Sist helg dro vi til Bosa for å oppleve karnevalet. I Sardegna er det hvert år en heidundranes fest en uke å året. Vi dro til Bosa for karnevalet er mye større der enn i Alghero. Folk kler seg ut, drikker, synger, danser og shower. Utkledninger i alle farger og fasonger, er bare fantasien som stopper en. 
Det var avsatt tre/fire gater som skulle brukes til karnevalet i Bosa, og i vær eneste gate var det "drikkeboder" med musikk og vin. Alt fra stort til smått, ungt til gammelt, menn som damer var ute. Gatene var aldri tomme for folk, uansett når på døgnet, iallefall ikke den helgen. 

Jeg fikk forresten mange venner den kvelden vi festet, og har ett to av de.



Dagen etter så valgte vi å gå opp til festningen. Bosa var i sin tid en veldig beriket handelsby, og mange kom seilene til Bosa, først og fremt var det for at Bosa hadde ett super bra skinn-skrederi. Faktisk Europas eldste, om jeg ikke husker feil. 
Vi gikk iallefall opp til festningen og skulle gå inn for å se, da det viser seg å være ett "museum", så vi betalte €5, og gikk inn. Og da fikk vi gå hvor vi ville i ruinen av festningen. Og fra tårnet var utsikten helt fantastisk, så hele byen, havnen, havet, dalene, canalen, var utrolig fint. 






Inni festingen var det ett like avluke hvor det sto en modell av hvordan festningen hadde sett ut, så måtte jo ta bildet av det også.

Det var også en liten kirke inni festningen så ble to bilder derifra også.











Mandag igjen var det jobb.


Vi snudde om hele butikken for å få plass til de nye varene. Så den dagen ble det jobbing i siestaen og det var ikke dumt. Føler siestaen ødelegger litt av dagen, men det er til å leve med. 

Legger ut bilder av slik butikken så ut, og legger ut hvordan den ser ut nå senere da jeg har fått tatt bilder. Kvaliteten er litt så som så men men. 




Sant Valentino



Torsdag var det Sant Valentino, så ble ekstra jobbing onsdag og torsdag. Så i stedet for morsdagen i Norge, så ble det super Valentins dag. Her er valentin enorm, alle skal ha blomster til alle. Var kjempe artig. 




Binderi messig er det helt likt som Norge, så har ikke lært noen ting enda. Så jeg lager buketter og dekorasjoner på norsk vis. Jeg lagde 20 Småtass-dekorasjoner til en bestilling, (bildet venstre)
(bilder høyre) var til et par som skulle fidanzare (forlove) seg, er ett hjerte, men feil vinkel på kameraet. 

Så i går, Lørdag (sabato) tok vi bussen til Santa Maria la Palma, og ble hentet der av Kaja og kjæresten hennes. Hun er norsk og har flyttet til Italia, og er sammen med en italiensk mann, lang historie, som jeg heller kan fortelle om hjemme. Men hun driver iallefall med hester. Så vi dro dit for det første for at hun er norsk, og snakke litt, og for å ri. og det var utrolig artig. Så vi skal nok en tur til dit, for å ri på stranden og ta en skikkelig ridetur. Hun bor på en utrolig fantastisk plass. Det er fjeld og daler, hav og strender, jorder og grønne flekker. Huset var utrolig fint og de har ingen naboer å se. var utrolig fredelig og rolig der, drømmestedet! 
Og så utrolig heldige vi var med været, var strålende sol og ikke en sky på himmelen, før på ettermiddagen. 



Da vi kom til Alghero igjen var det avsluttning av karnevalet, og det var et tog av folk som hadde kledd seg ut som gikk rundt i byen. Var en blanding av 17.mai tog og russetog i Norge. Folk sang, spilte musikk, danset og sto i, var utrolig!

Og slik som jeg har skjønt, så er det klassene på skolene som kler seg ut og går i toger, og alle har forskjellige emner, så det var hunder, marihøner, pingviner og mye forskjellig som gikk rundt.  








 Så jeg har hatt det utrolig bra denne uken, kan virkelig ikke klage!

Legger ved noen flere bilder jeg har tatt mens jeg har gått ute på kveldstid




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar